Tobias Bopp

Üdvözlöm Önöket a Mercedes-Benz Iskola (MBS) honlapján! Örülünk, hogy érdeklődnek honlapunk iránt.

Iskolánk 2009-ben, a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjának (Baja) tagintézményeként jött létre a kecskeméti Daimler AG új üzemének megépítésével kapcsolatban. Az MBS 2015-ben megnyitotta a kapuit a magyar gyerekek számára is.

Jelenleg mintegy 100 tanulónk van az 1–10. osztályos évfolyamon. Az oktatás kizárólag német nyelven folyik (a magyar nyelv, mint anyanyelv kivételével).

2018-ban az általános iskola is át tudott költözni a korábbi Lestár Péter Iskola teljesen felújított épületébe. Így azóta minden osztály egy épületben tanulhat, s együtt élvezik a helyszín nyújtotta nagyszerű lehetőségeket: digitális táblák minden osztályteremben, saját sportcsarnok, színvonalas játszótér műfüves pályákkal, valamint sok egyéb lehetőség is rendelkezésre áll a mozgásra.

A digitális fejlődés prioritást élvez iskolánkban. Az első osztály 2019 nyarán tablet-osztályként indult el, amit a következő évben tovább bővítünk majd.

Elsődleges célunk, hogy minden egyes nap a tanulók legyenek az oktatási munkánk középpontjában. Azaz, mindig arra törekszünk, hogy személyre szabottan tudjuk támogatni és elősegíteni a gyerekek tanulási élményét.

Egy külföldi német iskola tagintézményeként egyben egy kulturális hálózat részei is vagyunk. Iskolánkban ekképpen találkoznak a különböző kultúrák és nézőpontok, így alkotva egy rendkívül sokszínű, élettel teli közösséget.

Kívánom, hogy örömmel fedezzék fel a honlapunkat, kellemes böngészést!

Tobias Bopp
MBS iskolaigazgató